Have Query
Please Send Us Your Queries
*Your information is confidential and will not be shared with any third party.

The HQ, Vasco-Da-Gama

The HQ, Vasco-Da-Gama, Goa

Part of Project: Space enhancement
Client Name: NRB Group
Start Date: 08-06-2010
End Date: 12-12-2011
Status: Completed

Description:

Landscape Development of The HQ Hotel at Vasco-Da-Gama, Goa

Challenges:

The HQ is a four-star business hotel located in the heart of the Port town of Goa, Vasco-Da Gama. The HQ houses some sophisticated restaurants including one called Ori specializing in pan-Asian cuisine. The landscape needs & requirements here were quite different in comparison to any other Hospitality landscape project. Hence the aim was to design urban contemporary landscape to compliment the styling of the building with minimalistic intervention to the built mass.

The arrival experience of the guests was accentuated by providing beautiful, fragrant Plumeria tree (champa) and by using landscape elements. The vistas were designed to be frame by providing elements of vertical garden and planters with exotic plants. Landscape planting concept aimed to stimulate the three senses of sight, sound & smell. Tall palm trees were used to give a tropical look to the place & Colour was added to the landscape using Crotons / foliage plant

Elegant self irrigated indoor planters with exotic indoor plants were placed in the lobby to accentuate the ambience. The lighting used would reflect the colours of the logo of the hotel. Stone artifacts and birdbath [urli] were used at the entrance for a warm welcome to the guest. Vertical garden system was used to frame the view from the outdoor restaurant. Dry landscape installation using pebbles and stone sculptures along with the planters were placed at the lobbies to add drama to the space. Contemporary Planters were used with exotic plants to frame the external view.

The 8th floor of the building houses the barbeque grill called Z with a swimming pool from where one can get a bird's eye view of the port city. Mural was designed to create a backdrop to the swimming pool. Trained flowering creepers were proposed to add colour to the backdrop.

Balcony planters were provided to frame external views and also to block to a certain extent the view of the service area.The Landscape provided flexibility and variation in the Planting based on the moods of the season.

Top